Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На чемпіонати України з тхеквондо до Харкова з’їхались 550 спортсменів з 19 регіонів країни

На чемпіонати України з тхеквондо до Харкова з’їхались 550 спортсменів з 19 регіонів країни

За підсумками змагань на рахунку збірних Харківської області - 50 медалей, у тому числі 9 золотих, а також перше та друге загальнокомандне місце.

Чемпіонат України з тхеквондо ВТФ серед дорослих та чемпіонат України серед юнаків проходили 16 та 17 березня у Палаці спорту «Локомотив».

У змаганнях серед чоловіків та жінок харків’яни здобули 2 золоті, 7 срібних та 7 бронзових медалей, а також посіли друге загальнокомандне місце, поступившись лише тхеквондистам Києва (8 золотих, 2 срібні та 8 бронзових нагород). Третє місце було за командою Одеської області.

Серед жінок у вазі до 62кг чемпіонкою стала Віра Процвітаєва. У фіналі харків’янка перемогла з рахунком 25:14 Марію Лабузову з Миколаївської області.

Чемпіоном України серед чоловіків у ваговій категорії до 54кг став Василь Котяш. Він успішно дійшов до фіналу, де з рахунком 13:8 переміг іншого харківського спортсмена Владислава Функендорфа.

Також срібні медалі завоювали: Олександр Дзюба, Артур Куліда, Влас Чеша, Денис Вороновський, Данило Ігнатій, Ольга Процвітаєва.

Бронзовими призерами чемпіонату стали: Ельвін Гамідов, Данило Манюхін, Тетяна Ткаченко, Дарина Димова, Аріна Довалентинова, Євгенія Янчукова, Олексій Іщенко.

Юне покоління харківських тхеквондистів завоювало 7 золотих, 11 срібних та 16 бронзових нагород.

Чемпіонами України стали: Ангеліна Казакова, Аліна Лебідь, Марія Андрієнко, Ніка Кушнаренко, Мирослава Лазарева, Мілана Правошинська, Данило Белінський.

У загальнокомандному заліку харківські юнаки та дівчата посіли перше місце. Друге було за киянами, а третє посіла збірна Київської області.

За підсумками чемпіонату України серед дорослих буде сформована національна збірна, яка з 8 по 11 квітня в Болгарії змагатиметься за медалі чемпіонату Європи.

Крім того, чотири українських тхеквондисти, в тому числі харків’янин Денис Вороновський, продовжують підготовку до олімпійського кваліфікаційного турніру, проведення якого в травні цього року також планують у Болгарії.

«У нас та і в усьому світі була тривала перерва в змаганнях через пандемію коронавірусу. Звичайно, помітна відсутність змагальної практики, але чемпіонат показав, що спортсмени фізично добре підготовлені.  Потрібно два-три старти, щоб вони змогли вийти на той рівень, який був до карантину. Проте видно їх бажання і, я вважаю, що на чемпіонат Європи, а потім і на кваліфікаційному олімпійському турнірі наші лідери вийдуть підготовленими», - зазначив президент Федерації тхеквондо ВТФ України Лесик Саманджія.

Теги