Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 19 березня стартує онлайн-обговорення проєкту Національної стратегії безбар’єрності

З 19 березня стартує онлайн-обговорення проєкту Національної стратегії безбар’єрності

Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад та територій України.

«Запрошуємо всіх охочих представників громадських, благодійних, міжнародних організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, а також експертів та фахівців аналітичних центрів до участі в обговоренні, - говорять урядовці. - Ми хочемо, щоб стратегічний документ був максимально практичним і став дороговказом для втілення місцевих програм з безбар’єрності. Тому залученість людей, які вже мають досвід та експертизу в реалізації відповідних проєктів, надзвичайно важлива».

До 24 березня триватиме публічне обговорення проєкту та його доопрацювання. Ознайомитися з проєктом Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні можна на сайті Мінрегіону.

Національна стратегія безбар’єрного простору в Україні – це платформа майбутнього без бар’єрів та обмежень, основа становлення суспільства рівних можливостей, де кожен відчуває себе потрібним та важливим незалежно від віку, статі або фізичних особливостей. Проєкт розробляється у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», міжвідомчою робочою групою при КМУ під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Графік онлайн-обговорень безбар’єрності відповідно до шести напрямків:

19 березня

10:30 - 11:45 - фізична безбар’єрність

12:00 - 13:15 - суспільна і громадянська безбар’єрність

22 березня

10:30 - 11:45 - освітня безбар’єрність

12:00 - 13:15 - економічна безбар’єрність

24 березня

10:30 - 11:45 - інформаційна безбар’єрність

12:00 - 13:15 - цифрова безбар’єрність.

Для участі в онлайн-обговоренні реєструйтеся тут.  

Також свої пропозиції та зауваження можна надсилати до Мінрегіону:

- через Google-форму 

- на електронну пошту: filonychkv@minregion.gov.ua

- на адресу 01601 м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9, Директорат просторового планування територій та архітектури, Міністерство розвитку громад та територій України.

Усі отримані пропозиції та зауваження громадського обговорення стратегії будуть опрацьовані Мінрегіоном за підтримки експертного консорціуму.

Фіналізована версія стратегії буде підготовлена з урахуванням наданих пропозицій. Остаточний варіант документу затвердить Кабінет Міністрів України.