Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили протидію поширенню коронавірусної інфекції

У Харківській ОДА обговорили протидію поширенню коронавірусної інфекції

12 березня під керівництвом голови облдержадміністрації Айни Тимчук відбулась нарада з керівниками лікарень, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

За інформацією в.о. генерального директора ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» Любові Махоти, наразі в області спостерігається підвищення кількості хворих на коронавірусну інфекцію.

«За останні два тижні лабораторно підтверджено 5246 випадків. Показник на 100 тисяч населення по місту Харкову склав 249. Останнього тижня показники захворюваності у місті Харкові зросли на 20%. У районах області показник нижче, він становить 136 на 100 тисяч населення, проте тенденції щодо зростання захворюваності в районах області більш виражені - 33,5%», - розповіла Любов Махота.

За її словами, напружена епідемічна ситуація склалася в Борівській, Зміївській, Первомайській громадах, Ізюмському, Красноградському, Чугуївському районах. За останні дні ситуація загострилася в Золочівській, Шевченківській громадах та в Куп’янському районі.

У Харківській області станом на 12 березня зареєстровано 72 повторних випадки зараження на COVID-19. Один з факторів, який може стримати пандемію,є вакцинація для створення імунітету. 

«У близько 30% захворілих інтервал між захворюваннями склав 3 місяці, приблизно у 40% - 3-5 місяців і у решти інтервал між захворюваннями - понад 5 місяців, - розповіла Любов Махота. - Одним з факторів, що може стримати епідемію, є проведення вакцинації. І охоплення вакцинацією якомога більшої кількості людей. Передусім, це найбільш уразливі групи за професією та віком».

Нагадаємо, наразі в області проводять вакцинацію 12 сертифікованих мобільних бригад. Вакциновано 1050 мешканців області.