Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державний телеканал «Дом» значно розширив своє мовлення

Державний телеканал «Дом» значно розширив своє мовлення

Канал збільшив свою присутність як у Криму, так і на Донбасі, вийшовши на супутник Astra і включивши 10 нових передавачів.

«З 1 березня на Луганську область працюють п'ять передавачів, на Донецьку - сім, а на Крим - шість. Загалом їх 18. Завдяки цьому «Дом» бачать майже всі міста тимчасово окупованих територій», - повідомляє пресслужба телеканалу.

«З 1 березня ми вийшли на супутник Astra, тому що іншим способом до Криму сигнал, на жаль, доставити дуже складно. До того ж 30% населення споживає контент саме через супутник. Також ми присутні й активно розвиваємося на діджитал-платформах. Таким чином кількість наших потенційних глядачів зростає в рази», - розповіла генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

Відтепер кожен охочий з легкістю зможе побачити прямий ефір телеканалу «Дом» на його сайті

Усі параметри підключення через антену та супутник Astra 4А можна знайти на YouTube-каналі, а карту мовлення - на сайті телеканалу. 

Базові параметри супутникового мовлення телеканалу «Дом»:
супутниковий ретранслятор - ASTRA-4A;
орбітальна позиція - 5° сх. д.;
частота прийому - 12130 МГц;
символьна швидкість - 27500 Ксимв./сек.;
коефіцієнт корекції помилок (FEC) - ¾;
поляризація - вертикальна;
стандарт мовлення - DVB-S, MPEG-2;
умови розповсюдження програм - у відкритому вигляді.

Що стосується UATV, який також входить до «Мультимедійної платформи іномовлення України», з 1 березня канал реформується - стає російськомовним.

«Україна бере на себе лідерську роль для всього світу з виробництва російськомовного адекватного журналістського, неупередженого контенту. Фактично це конкуренція «Останкіно» і їхньому RT. Зараз буде більше уваги до UATV російською мовою. Не виключаю, що колись з'явиться UATV іншими мовами, стратегічно важливими для нашої країни. Однак для нас сьогодні стратегічний регіон присутності - це колишній Радянський Союз і аудиторії, які отримують сигнал з телевежі «Останкіно», - пояснив таке рішення телеканалу його шеф-редактор Олексій Мацука.

Довідка. «Дом» - державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал держпідприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (до складу якого також входить телеканал UATV).

«Дом» розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Теги