Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Торік на Харківщині виявили 13 нелегальних автогазозаправних станцій

Торік на Харківщині виявили 13 нелегальних автогазозаправних станцій

Питання діяльності у регіонах нелегальних АЗС розглянули під час селекторної наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Від Харківської області участь у селекторній нараді взяла голова Харківської ОДА Айна Тимчук.

Міністр нагадав, що відповідні міжвідомчі групи, що координують питання проведення спільних заходів з боротьби з нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним, були створені в кожній області України рік тому.

«За дорученням Прем’єр-міністра України в регіонах необхідно оновити склад міжвідомчих груп й розпочати діяльність, спрямовану на припинення незаконної торгівлі пальним. До складу групи повинні увійти: Нацполіція, органи ДФС, ДСНС, ДАБІ, Управління Держпраці, Держекоінспекції, Держпродспоживслужби, Антимонопольний комітет та органи прокуратури», - заявив Олексій Чернишов.

Зокрема, було зазначено, що торік на Харківщині співробітники податкової міліції ГУ ДФС області провели 46 перевірок. У ході проведення цих заходів виявлено 13 нелегальних автогазозаправних станцій, на яких здійснювалася реалізація та зберігання паливно-мастильних матеріалів без ліцензій. Було складено 8 протоколів щодо адмінправопорушень і 5 кримінальних впроваджень. Також виявлено  три нелегальні нафтобази, на яких здійснювалось виготовлення паливно-мастильних матеріалів без дозвільних документів.

Цього року з незаконного обігу вилучено пального на суму 316 тис. грн та припинено діяльність однієї нелегальної автозаправної станції.