Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На позачерговій сесії обласної ради розглянуть питання оптимізації закладів охорони здоров’я

На позачерговій сесії обласної ради розглянуть питання оптимізації закладів охорони здоров’я

3 березня відбулося засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства Харківської обласної ради.

В обговоренні змін, які пропонується внести до Комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2021-2022 роки, взяв участь радник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Зокрема, на розгляд сесії, яка відбудеться 4 березня, планується винести питання оптимізації закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад області, шляхом визначення спеціалізованих центрів. Як пояснив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук, йдеться про фтизіопульмонологічні центри, центри реабілітації хворих на туберкульоз, центри охорони психічного здоров’я, центри реабілітації та паліативної допомоги дітям, шкірно-венерологічні центри та інші заклади за відповідними напрямами. Також була підтримана пропозиція депутатів щодо створення та впровадження системи педіатричної паліативної допомоги в Харківській області.

Крім того, під час засідання комісії розглянули питання використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам комунальних закладів охорони здоров’я області, які захворіли на COVID-19.