Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перша харків'янка вже скористалася Президентською програмою «Доступна іпотека 7%»

Перша харків'янка вже скористалася Президентською програмою «Доступна іпотека 7%»

1 березня стартувала державна програма, були підписані договори на отримання кредитів між банками та позичальниками.

Як зазначив заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб, програма, яка була створена за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, є яскравим прикладом плідної співпраці держави та відповідального бізнесу.

«Сьогодні маємо перші результати такої консолідації - підписання вигідних для громадян договорів. Дякую усім причетним, хто підтримав Президентську програму у Харківській області», - сказав Антон Деньгуб.

Так, на Харківщині АТ «Трест «Житлобуд-1» спільно з банківською установою АТ КБ «Глобус» допомогли - харків’янці - тренерці-викладачці Ганні Покус стати власницею комфортабельної квартири в новобудові. Сьогодні вона підписала іпотечний договір за новою програмою.  

«Я вдячна, що нарешті реально запрацювала доступна іпотечна програма, адже із зарплатою звичайного викладача сьогодні важко придбати нову квартиру. Наразі це найкращий варіант, який дозволить уже жити в своїй квартирі, а не витрачати кошти на знімне житло. Особливо приваблива програма для молоді», - сказала Ганна Покус.

Завдяки новій програмі прогнозують зростання продажу доступного житла на рівні 20%. Це заявив голова наглядової ради тресту Олександр Харченко.

Довідка. За умовами програми «Доступна іпотека 7%», об’єктом іпотеки може бути як квартира, так і приватний будинок не старший за шість років. Кредит надається на строк до 20 років. Максимальна вартість об’єкта – 2,5 млн грн, а сума іпотеки – 2 млн грн. Перший мінімальний внесок – 15%. Іпотечна ставка – 7%.

Очікується, що в Україні протягом 2021 року матимуть змогу скористатися програмою щонайменше 5 тисяч сімей.