Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У питаннях COVID-вакцинації важливо орієнтуватися на думку фахівців. МОЗ

У питаннях COVID-вакцинації важливо орієнтуватися на думку фахівців. МОЗ

Заступник Міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер нагадав достовірні джерела інформації щодо програми вакцинації проти COVID-19.

Інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 важливо отримувати з надійних джерел. Такими є офіційні ресурси Міністерства охорони здоров’я. Зараз до них додається ще один – портал з питань вакцинації vaccination.covid19.gov.ua, де можна дізнатися деталі про процес вакцинації, етапи, а також отримати вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються вакцин.

«Програма вакцинації супроводжується великою кількістю фейків, відвертих маніпуляцій та недостовірної інформації щодо якості вакцин. На жаль, у нас програму вакцинації коментують навіть ті, хто не є експертами у цій сфері. Тому прошу в таких питаннях орієнтуватися на думку спеціалістів», – наголосив Ярослав Кучер.

Він зауважив, що на сайті Міністерства охорони здоров’я та сторінці у соцмережі Facebook, на офіційних сторінках міністра і його заступників є вся актуальна інформація щодо вакцинації. Додатково, щоб проводити ще ефективнішу роз’яснювальну роботу, МОЗ разом з партнерами запустило окремий інформаційний портал про вакцинацію. Він має версію для людей з порушенням зору. Найближчим часом буде працювати також мобільна і англомовна версія.

Як зазначив Ярослав Кучер, за останніми даними в Україні провакциновано понад 3000 людей.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, що, відповідно до Дорожньої карти вакцинації, на першому етапі в Україні щеплення отримують медики, котрі працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військові на фронті.