Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині почали вакцинувати від COVID-19 військових медиків

На Харківщині почали вакцинувати від COVID-19 військових медиків

18 співробітників Військово-медичного клінічного центру Північного регіону вакцинували 26 лютого.

Серед них - сестринський персонал і лікарі, які працюють в інфекційному відділенні і безпосередньо контактують з хворими.

Щеплення медикам роблять у пункті вакцинації Харківської обласної клінічної лікарні.

«В ОКЛ створена основна бригада для проведення вакцинації. Вона буде займатися вакцинацією співробітників самої ОКЛ, а також співробітників лікарень обласного підпорядкування, які працюють з пацієнтами з коронавірусною хворобою. У приймально-діагностичному відділенні у нас обладнане спеціальне приміщення для вакцинації. Там ми проводимо огляд пацієнтів, вакцинацію, є кабінет, в якому людина проводить 30 хвилин після щеплення. Ми в цей час заповнюємо в електронній базі даних відомості про цього пацієнта», - розповів генеральний директор обласної клінічної лікарні Володимир Ярош.

За його словами, на даний час лікарня отримала 150 доз вакцини. 26 лютого в ОКЛ планують прищепити 30 своїх співробітників. Загалом 26 лютого вакцинували 60 медичних працівників.

Нагадаємо, вакцинація від COVID-19 на Харківщині стартувала 25 лютого: щеплення зробили 20 співробітникам Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні і десяти медикам «швидкої» допомоги.