Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала вакцинація від COVID-19

На Харківщині стартувала вакцинація від COVID-19

25 лютого щеплення отримали перші 20 медиків – працівники обласної «інфекційки» та служби екстреної медичної допомоги.

Увечері 24 лютого Харківська область отримала 30400 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадія Бондарчука, відсьогодні розпочали вакцинування медичних працівників на базі Харківської обласної дитячої інфекційної лікарні. 

«Сьогодні мобільна бригада розпочала щеплення, першою чергою, медичних працівників, які надають допомогу пацієнтам з ковід-19. Це працівники обласної інфекційної лікарні і працівники служби екстреної медичної допомоги. Ми розробили графік, який охоплює медичних працівників різних закладів, відповідно до встановлених вимог МОЗ. Ми сподіваємося, що процес вакцинації буде проведено у відповідні терміни, - розповів Геннадій Бондарчук. - З понеділка вакцина поїде в райони».

Першою вакцинували лікарку-інфекціоністку Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Дилару Гарбуз. Вона виконує обов'язки завідувачки 4-м лікувально-діагностичним відділенням, де лікують тяжких хворих – кисневозалежних.

«Я вважаю, що вакцинація потрібна. Ми працюємо в осередку, постійно контактуємо з хворими. У нас повинен бути постійний імунітет, адже ми найбільш схильні до ризику зараження», - розповіла Дилара Гарбуз.

За словами директора Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павла Нартова, сьогодні вакцинувалися 10 працівників медичного закладу. Надалі планують прищепити всіх охочих.

«Вакцина якісна, вона розроблена сумісно англо-шведською фірмою та Оксфордським університетом. Виробник вакцини - відомий індійський інститут вакцин, він планує виробляти півтора мільярда доз для всього світу», - зазначив Павло Нартов.