Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При Харківській ОДА буде створено консультативну раду, що опікуватиметься питаннями ветеранів АТО/ООС

При Харківській ОДА буде створено консультативну раду, що опікуватиметься питаннями ветеранів АТО/ООС

Про це говорили під час зустрічі представників ветеранських організацій АТО/ООС з радником голови облдержадміністрації Михайлом Черняком.

Повна назва дорадчого органу, який буде створено, - Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Під час зустрічі обговорили склад та положення ради, а також інші нагальні питання ветеранів.

Зокрема, Михайло Черняк нагадав присутнім про те, що за ініціативи голови Харківської ОДА Айни Тимчук в облдержадміністрації також буде створено структурний підрозділ, який буде працювати з ветеранськими організаціями.

Крім того, ветерани АТО/ООС порушували питання налагодження комунікації ветеранських організацій з керівниками новостворених районів та громад, забезпечення ветеранів безкоштовним проїздом у громадському транспорті та підтримки родин загиблих воїнів.   

Довідка. За даними Департаменту соціального захисту Харківської ОДА, наразі на обліку в органах соціального захисту населення перебувають 17675 учасників АТО/ООС з них: 17183 учасника бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО/ООС, 462 мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни.  

Також на обліку в органах соцзахисту населення перебувають 350 членів сімей загиблих військовослужбовців, що брали участь в АТО/ООС.