Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання управління об’єктами охорони здоров’я та соцзахисту в умовах адміністративної реформи

У ХОДА обговорили питання управління об’єктами охорони здоров’я та соцзахисту в умовах адміністративної реформи

Навчальний семінар для представників територіальних громад області, районних державних адміністрацій, депутатів місцевих рад пройшов 24 лютого у форматі онлайн.

Відкриваючи семінар, радник голови Харківської ОДА Михайло Черняк наголосив на необхідності створення при виконавчих органах територіальних громад підрозділів, які відповідатимуть за вирішення соціальних питань. Зокрема, особливу увагу слід приділити утворенню управлінь, які виконуватимуть функції служб у справах дітей. Також Михайло Черняк окремо зупинився на темі доступності.

Директор Департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага акцентував увагу учасників заходу на питанні надання адміністративних послуг соціального характеру в громадах. Він пояснив, яким чином має проводитися приймання документів для надання соціальної допомоги через центри надання соціальних послуг. Також він надав інформацію щодо переходу роботи органів місцевого самоврядування на електронний обмін інформацією для зв’язку з населенням. Крім того, учасникам семінару пояснили правила надання матеріальної допомоги громадянам.

Роз’яснення щодо роботи медичних закладів надав заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук. Зокрема, він зупинився на питаннях матеріально-технічного забезпечення закладів та організації співпраці між медичними закладами, які функціонують на території новостворених районів, з урахуванням їхніх можливостей.

Теги