Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі

Цього року на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

«Багато доріг будується. І це ті речі, які можна помітити та відчути. Це ті амбітні завдання, які поставив Президент. Але не менш важливо, щоб ці дороги були безпечними з елементами інтелектуальної транспортної системи, і ми могли захищати як дороги, так і життя учасників дорожнього руху», - розповів міністр.

За його словами, цього року працюватимуть 100 комплексів автоматичного зважування у русі.

«Коли не інспектор буде перевіряти на дорозі фуру чи вантажівку – перевищила вона чи руйнує дороги – а це буде повністю автоматизований процес», - додав Владислав Криклій.

Також він повідомив, що з січня в пілотному режимі запрацював Центр обробки даних Державної служби з безпеки на транспорті. Понад 30 комплексів вже відвантажує інформацію до цього центру.

«Ми очікуємо від Верховної Ради ухвалення у другому читанні необхідних законопроєктів для того, щоб можна було автоматично накладати адміністративні постанови», - заявив міністр.

Нагадаємо, другий день Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» присвятили таким питанням: «Залізниця: швидко, зручно, комфортно», «Презентація планів Укравтодору на 2021 рік», «Дороги: зшити країну», «Водний транспорт - крок у розвитку міжнародної торгівлі».