Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

25 березня відбудеться презентація Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest

25 березня відбудеться презентація Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest

Сам фестиваль пройде з 7 по 24 квітня в Харкові. Цього року він буде присвячений творчості Людвіга ван Бетховена.

Протягом двох тижнів харків'яни і гості міста зможуть послухати не тільки найпопулярніші твори Бетховена, включаючи всі 32 сонати, написані композитором, а й твори інших класиків - Мендельсона, Моцарта, Мусоргського, Скрябіна, Станковича.

25 березня на Promo Concert KharkivMusicFest - 2021 організатори розкажуть про фестиваль. Запрошеним гостем події стане французький віолончеліст Готьє Капюсон, який виступить у супроводі одного з найуспішніших недержавних оркестрів України - New Era Orchestra під керуванням Тетяни Калініченко.

7 квітня в Великій залі Харківської філармонії зберуться музиканти з 10 країн: України, Чехії, Греції, Італії, Естонії, Грузії, Словаччини, Польщі, Німеччини та Азербайджану. У програмі концерту прозвучить музика Людвіга ван Бетховена та Мирослава Скорика під керуванням азербайджанського диригента Фахраддіна Керімова.

10 квітня вперше в Україні дасть свій сольний концерт всесвітньо відомий піаніст з Великобританії Пол Льюїс. Його виконання фортепіанних творів Бетховена і Шуберта отримало одностайне визнання критиків і слухачів у всьому світі і закріпило його репутацію як одного з найвидатніших світових інтерпретаторів класичного репертуару Центральної Європи. У програмі сольного концерту в Харкові - шедеври фортепіанної класики - музика Мендельсона, Моцарта, Мусоргського, Скрябіна.

13 квітня відбудеться концерт-нагородження лауреатів II Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського. Переможці молодшої та старшої групи представлять свої твори для вокалу і фортепіано, а також для змішаного хору a capella.

У межах Kharkiv Music Fest вперше в Україні пройде безпрецедентна подія - «сонатний марафон», який триватиме 17-18 квітня. Протягом двох днів двадцять кращих піаністів з усієї країни виконають усі 32 сонати Бетховена.

Цього року в межах фестивалю концертує не один, як зазвичай, а цілих два фестивальних оркестри: 21 квітня відбудеться концерт Дитячого фестивального оркестру, в складі якого грають 50 юних музикантів з Харкова (склад Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest), а також обдаровані діти з усієї України.

Закриття KharkivMusicFest - 2021 ознаменується одним з наймасштабніших і насичених концертів фестивалю, який відбудеться 24 квітня. У програмі вечора - прем'єра в Харкові «Страсті за Тарасом» Євгена Станковича, а також виконання відомої симфонії Людвіга ван Бетховена. Твори прозвучать у виконанні Національної хорової капели України «Думка» та головного оркестру країни - Національного симфонічного оркестру України, і об'єднають на одній сцені два знаменитих колективи. За диригентським пультом - визнаний український маестро, народний артист України Володимир Сіренко.

Дитячої та молодіжної аудиторії організатори фестивалю завжди приділяють особливу увагу. Цього року вперше в межах фестивалю публіці буде представлений такий жанр класичного мистецтва, як балет - глядачі побачать постановку «Чиполліно» - проєкт-колаборацію Харківської дитячої хореографічної школи та Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest. Проєкт унікальний тим, що його учасники - виключно діти як на сцені, так і в складі оркестру. Кращі харківські танцюристи і музиканти подарують своє мистецтво харків'янам 10-11 квітня. За диригентським пультом - Юрій Янко, головний диригент Харківської філармонії, Заслужений діяч мистецтв України.