Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Звернення голови Харківської ОДА Айни Тимчук з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

У цей холодний лютневий день ми схиляємо голови, вшановуючи пам’ять наших сміливих земляків, які віддали життя за європейський вибір українського народу.

За свободу і незалежність, за ідеали демократії, за права людини та можливість жити гідно у вільній та прогресивній державі.

20 лютого 2014 року відбулися події, які сколихнули увесь світ. У центрі столиці мирної України трагічно загинули 48 людей. Цей день став не просто чорною датою в календарі, він став точкою неповернення: до пострадянської моделі державницького устрою, до колоніальної залежності від Росії, зрештою – до почуття меншовартості, яке нав’язували українцям протягом багатьох століть.

Свобода та гідність – були не просто словами для 107-ми Героїв Небесної Сотні. Для них це були головні цінності, які вони були готові відстоювати навіть ціною життя.

Серед Героїв Небесної Сотні - і троє харків’ян: Євген Котляр, Владислав Зубенко, Юрій Паращук.

Ці люди стали уособленням сили духу і незламності, відваги та самовідданості, які змінюють хід історії. Завдяки їм сьогодні ми живемо в іншій Україні – демократичній європейській державі, яка самостійно обирає свій шлях.

І ми обов’язково маємо зберегти нашу свободу та пам’ять про тих, хто загинув заради неї.

Герої не вмирають! Вдячні за свободу! 

Теги