Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласних центрах України з’являться адміністратори системи управління відходами

В обласних центрах України з’являться адміністратори системи управління відходами

Про це розказав заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець під час форуму «Україна 30. Платіжка».

«Депутатський закон, який ми підтримуємо, і міста України його підтримують, гарантує модель, коли муніципалітети зможуть дати певні гарантії і це дійсно стимулюватиме до розвитку перероблення», – зазначив Стрілець.

За його словами, місцева влада зможе надавати інвесторам гарантії, що сміття на перероблення буде дійсно спрямовуватися до нових спеціалізованих підприємств.

«Один з принципів, коли в великих містах, в обласних центрах буде адміністратор системи управління відходами, який фактично буде гарантувати розподілення коштів між трьома елементами – перевезення, сортування та перероблення і заховання. Тоді, якщо ми з вами завтра їдемо у відпустку, наприклад, на місяць, і все одно сплачуємо, то ці гроші вже залишаються не в одному ланцюжку, а ці гроші ідуть рівномірно до кожного, хто забезпечує нам екологічно безпечне санітарне очищення населеного пункту», – сказав Руслан Стрілець.

Нагадаємо, у третій день на Всеукраїнському форумі «Україна 30» передбачено наступні обговорення: «Тепло, вода, утилізація сміття: формування тарифів», «Атомна енергетика: майбутнє галузі», «Енергоефективність: раціональний підхід до використання ресурсів».