Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

36 нелегальних соцзакладів області припинили діяльність унаслідок перевірок

36 нелегальних соцзакладів області припинили діяльність унаслідок перевірок

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

«Органи національної поліції під час перевірок виявили 83 заклади, які нелегально надають соціальні послуги. З’ясовано, що 68 з них мають реєстрацію у Державній фіскальній службі, - розповів Юрій Шпарага. - Коли запрацювала робоча група, у складі якої - правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, інших структур, 36 з цих установ припинили свою діяльність».

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА у Харківській області вже 4 підприємства зареєструвалися у Державному реєстрі надавачів соціальних послуг, щоб в подальшому працювати дотримуючись всіх норм, встановлених законодавством України.

«Близько 20 приватних підприємців погоджуються привести установи у належний вигляд і працювати на підставі законодавства. Наразі триває підготовка документів для того, щоб бути офіційно зареєстрованими в Державному реєстрі надавачів соціальних послуг», - сказав Юрій Шпарага.

Нагадаємо, перевірки закладів, які надають соціальні послуги, були розпочаті у зв’язку з надзвичайною подією державного значення - пожежею у приватному пансіонаті для літніх людей, унаслідок якої загинуло 15 осіб.