Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Старовірівській громаді Красноградського району запускають видачу ID-паспортів

У Старовірівській громаді Красноградського району запускають видачу ID-паспортів

За рік після об’єднання, у 2019-му, тут відкрили Центр надання адмінпослуг за підтримки Програми ULEAD з Європою/ULEAD with Europe.

«Це був стратегічно правильний крок, - зазначають у Департаменті цифрової трансформації регіону Харківської ОДА. – Якщо раніше, аби отримати якусь довідку, старовірівцям доводилося їздити за 30 км до колишнього райцентру в Нову Водолагу, то після укрупнення районів ця відстань розтяглася б ще більше – до Краснограда. Та сьогодні жителі громади не переймаються цим питанням, навпаки – запрошують до себе в село всіх охочих отримати біометричний паспорт».

Коштом бюджету громади було проведено капітальний ремонт приміщення, а Програма «U-LEAD з Європою» надала інституційну допомогу, допомогу в обладнанні робочих місць меблями, технікою та програмним забезпеченням. Співробітниці ЦНАПу пройшли курс тренінгів за п’ятимодульною системою, зокрема, та тренінг щодо роботи з програмним комплексом автоматизації роботи «Вулик».

У департаменті додають, що Програма «U- LEAD з Європою» й надалі сприятиме впровадженню якісних та доступних послуг для жителів Харківської області: на Харківщині буде створено (модернізовано) 11 ЦНАПів (один - мобільний, один - міськрайонний та дев’ять - звичайних).

«Цього року на Харківщині почнуть роботу 29 точок доступу до адміністративних послуг, створених за підтримки Програми. Майже 300 000 жителів отримають доступ до якісних послуг поруч з домом. Ми впевнені, що нова якість надання адміністративних послуг позитивно вплине як на повсякденне життя жителів, так і на бізнес-активність, та загалом на розвиток регіону», – говорить директорка Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку) Сусанна Делланс.