Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Меморандум з урегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води забезпечить стале проходження опалювального сезону

Меморандум з урегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води забезпечить стале проходження опалювального сезону

Це заявив радник голови Харківської ОДА Сергій Магдисюк у ході брифінгу 9 лютого.

У брифінгу також узяв участь заступник Харківського міського голови Андрій Руденко.

Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води українцям було укладено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського між Кабінетом Міністрів України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» й мерами українських міст.

Меморандум підтримали всі міські голови. Андрій Руденко зазначив, що завдяки меморандуму ціни на комунальні послуги залишаться для харків’ян незмінними. 

«Основна задача документа - щоб ціни в комунальній сфері не підвищувались й для харків’ян залишились старими. Тепер потрібно відпрацювати механізми компенсації, чим і опікуються наразі в Кабміні, Харківській ОДА та міськвиконкомі Харкова», - сказав Андрій Руденко.

За словами радника голови Харківської ОДА, меморандум забезпечить стале проходження нинішнього опалювального сезону, а також вплине на підготовку до наступного. 

«Згідно з підписаним документом до кінця опалювального сезону 2020 - 2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуг постачання теплової енергії, гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться», - уточнив Сергій Магдисюк.

Також він наголосив, що меморандум передбачає: теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян впродовж усього опалювального сезону 2020-2021 років.

«Для цих підприємств буде передбачене відтермінування оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою вартістю природного газу та вартістю, яка врахована в тарифах на теперішній час. Уряд гарантує, що фінансування компенсації для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування», - сказав радник голови Харківської ОДА.

Також під час підписання документу було досягнуто домовленості про те, що НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021 - 2022 років.