Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лозівський ЦНАП першим в області став надавати послугу «єМалятко»

Лозівський ЦНАП першим в області став надавати послугу «єМалятко»

У Департаменті цифрової трансформації регіону Харківської ОДА розповіли, як скористатись цією комплексною послугою батькам новонародженої дитини.

28 січня у Центрі надання адміністративних послуг Лозівської міської ради урочисто вручили перше свідоцтво про народження дитини в межах надання комплексної послуги «єМалятко». Центр надання адміністративних послуг Лозівської міської ради став першим у запровадженні «єМалятко» по Харківській області.

Користуючись «єМалятко», лише на підставі однієї заяви батьки мають змогу отримати цілу низку послуг, що супроводжують народження дитини. Серед них:

- державна реєстрація народженої дитини;

- визначення належності дитини до громадянства України;

- призначення допомоги при народженні дитини;

- надання дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

- реєстрація народженої дитини в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;

- призначення допомоги багатодітним сім’ям.

При собі потрібно мати оригінали паспортів обох батьків та оригінал медичного свідоцтва про народження (форма 103/о, що видається у пологовому будинку) або номер електронного медичного висновку про народження.

Також знадобиться усна інформація, фото в телефоні чи копії:

- податкових номерів обох батьків;

- свідоцтва про шлюб (дата, місто та орган, що уклав шлюб - якщо батьки дитини у шлюбі);

- УНЗР хоча б одного з батьків - для замовлення послуги надання дитині унікального номера запису у реєстрі (УНЗР);

- номера рахунку у форматі IBAN - для замовлення допомоги при народженні.

Також може знадобитися: 

- письмова згода одного з батьків щодо надання дитині прізвища (якщо батьки мають різні прізвища, і заяву подає один з них);

- письмова згода другого з батьків щодо реєстрації народженої дитини з одним з них (якщо батьки зареєстровані за різними адресами, і заяву подає один з них).

«На сьогодні послуга з реєстрації місця проживання новонародженої дитини недоступна в цьому сервісі. Зареєструвати місце проживання дитини можливо також у відділі «Центр надання адміністративних послуг» міської ради за окремою заявою, - підкреслюють у Департаменті цифрової трансформації регіону Харківської ОДА. - Заповнювати жодні письмові бланки не потрібно. У присутності батьків адміністратор самостійно заповнює електронну заявку на порталі «Дія». Треба лише перевірити правильність внесених даних та поставити власний підпис на заяві».