Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ході роботи Урядової комісії з розслідування причин пожежі у Харкові перевірено 1205 об’єктів в Україні

У ході роботи Урядової комісії з розслідування причин пожежі у Харкові перевірено 1205 об’єктів в Україні

У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм.

Чергове засідання Урядової комісії з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що сталася 21 січня 2021 року в Харкові, відбулось під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

У ході засідання члени комісії заслухали та обговорили доповіді представників Національної поліції, Міністерства соціальної політики України, Харківської обласної державної адміністрації щодо ходу розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, надання допомоги сім’ям загиблих і постраждалим внаслідок трагедії та ходу перевірок соціальних установ по всій Україні.

Станом на 2 лютого вже перевірено 1205 соціальних об’єктів: будинків для осіб похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, центри для алко- та наркозалежних. У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених наразі будинків для літніх людей не включені до Реєстру надавачів соціальних послуг. Члени комісії доручили відповідальним органам продовжити перевірки і доповісти про їх остаточні результати 9 лютого.

За дорученням комісії Міністерство соціальної політики разом з Міністерством юстиції України продовжать роботу над спрощенням порядку отримання соціальних послуг та правовим механізмом перевірки суб’єктів господарювання, які їх надають.

Робота урядової комісії і остаточні результати перевірок соціальних об’єктів та висновки роботи тимчасового органу будуть оприлюднені 19 лютого.

Нагадаємо, Харківська ОДА ініціюватиме виділення коштів з обласного бюджету постраждалим внаслідок пожежі у будинку для літніх людей.