Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні вперше видано дитячу книжку з вітрової енергетики

В Україні вперше видано дитячу книжку з вітрової енергетики

Видання «Секрети вітру» презентували 31 січня у Києві.

«Випуск таких дитячих книжок про «чисту» енергію – це інвестиція у майбутнє нашої країни, наших нащадків. Молоде покоління має розуміти, наскільки важливо розвивати «чисту» енергію, яка дозволить їм бути енергонезалежними та зберегти екологію», - сказав заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко під час презентації видання.

Він також наголосив на необхідності посилити освітню діяльність серед молоді щодо переваг відновлюваних джерел енергії: «У світі відновлювана енергетика вже сьогодні конкурує з традиційною, оскільки «чиста» енергетика  стимулює економіку, розвиток новітніх технологій, створює робочі місця, поповнює бюджети».

Як розповів головний ініціатор книги - голова правління Української вітроенергетичної асоціації, віцепрезидент Всесвітньої вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, вітер сьогодні генерує близько 7% електроенергії в усьому світі, а Україна, як і інші держави світу, слідує цим світовим тенденціям, встановлюючи найновіші вітрові турбіни.

«Проте попри це обізнаність суспільства щодо «зеленого» переходу все ще доволі низька. Саме тому в УВЕА виникла ідея розпочати з дітей і видати книжку, яка б простою мовою пояснила усі особливості та переваги вітрової технології», - додав Андрій Конеченков.

Книга розрахована на дітей 6-12 років і є першою у започаткованій видавництвом серії книг «Діти - за чисту планету».

Книжка також є прикладом екологічності, оскільки надрукована на папері вторинного перероблення.

Довідка. Книжку ініційовано Українською вітроенергетичною асоціацією та видавництвом «Рідна мова» за підтримки Фонду ім.  Бьолля в Україні.