Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1476 об’єктів культурної спадщини області внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України

1476 об’єктів культурної спадщини області внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України

Пам’ятки історії та монументального мистецтва Харківської області занесено до реєстру за категорією «об'єкти місцевого значення».

Пам’ятки Харківщини внесено до Державного реєстру Наказом Міністерства культури та інформаційної політики від 14.01.2021 року №10  «Про занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Серед включених до реєстру нерухомих пам’яток, зокрема, Українсько-польський меморіал у Лісопарку, будинок 1-ї чоловічої гімназії Харкова, пам’ятник козаку Івану Барвінку у місті Барвінкове, Братська могила у с. Гетьманівка Гетьманівської сільської ради, будинок редакції і друкарні газети «Южный край», що розташовувалися по вулиці Сумській тощо.

Перелік об’єктів був підготовлений Департаментом культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації разом з ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини».

«Харківщина багата історичними місцями, які відбивають доленосні події нашого краю. Увага до цих об’єктів  завжди була постійною як на державному, так і на регіональному рівні. Виявлення, облік та охоронні дії покликані зберегти надбання для майбутніх поколінь», - зазначили в Департаменті культури і туризму Харківської ОДА.