Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

На Харківщині вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

Пам'ятні заходи відбулися відразу на кількох локаціях: у терміналі Харківського аеропорту, на Алеї Слави міського кладовища та біля пам'ятника захисникам України.

До кожної акції долучилися курсанти військових вишів Харкова  та військовослужбовці Харківського гарнізону, ветерани АТО/ООС, волонтери та представники духовенства.

Урочисті заходи розпочалися виконанням композиції «Шана» військовими музикантами з оркестру Харківського університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба.

«Донецький аеропорт назавжди став символом мужності, героїзму та самовідданості захисників України», - наголосив викладач ХНУПС підполковник Борис Рябуха, який з жовтня по грудень 2014-го року захищав  старий та новий термінали ДАП.

На міському цвинтарі біля Алеї Слави єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан відслужив панахиду за українськими воїнами, які загинули в боях за незалежність України, після чого присутні вшанували пам'ять загиблих та поклали квіти до стели Пам'яті.

«У Донецькому аеропорті Україна втратила найкращих своїх синів, справжніх героїв. Шана та повага до них - це запорука нашої єдності, нашої сили та нашої віри. Ми повинні зробити все, аби Україна стала сильною та успішною, аби ці тяжкі втрати не стали марними, - сказав колишній військовослужбовець 93-ї окремої механізованої бригади «кіборг» Дмитро Сорока.