Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Грицьков відвідав Школу вищої спортивної майстерності

Євгеній Грицьков відвідав Школу вищої спортивної майстерності

Під час візиту заступник голови Харківської обласної державної адміністрації ознайомився з інфраструктурою та матеріально-технічною базою закладу.

«З 2014 року наш заклад посідає 1 місце серед шкіл вищої спортивної майстерності України за результатами підсумкового рейтингу Міністерства молоді та спорту України», - розповів директор школи Андрій Олефіренко.

Євгеній Грицьков та Андрій Олефіренко обговорили плани щодо удосконалення роботи ШВСМ, які вплинуть на якість підготовки спортсменів.

Довідка. Харківська школа вищої спортивної майстерності має 28 відділень з олімпійських видів спорту. Основним завданням є підготовка учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту. За підсумками 2020 року на базі школи 302 провідних спортсмени Харківської області підвищили спортивну майстерність. До складу збірних команд України підготовлено 130 спортсменів.

Протягом минулого року спортсмени ШВСМ на чемпіонатах та кубках світу та Європи завоювали 4 золоті та 2 бронзові медалі. Крім того, на цей час вже здобули олімпійські ліцензії на Ігри в Токіо спортсмени відділення синхронного плавання, спортивної гімнастики та боксу. Ще 27 спортсменів школи з 9 видів спорту є кандидатами на участь у ХХХІІ Літніх Олімпійських іграх.