Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

100 перспективних харківських спортсменів отримуватимуть стипендії облдержадміністрації

100 перспективних харківських спортсменів отримуватимуть стипендії облдержадміністрації

14 січня в Управлінні у справах молоді та спорту відбулося засідання конкурсної комісії з визначення кандидатів на отримання стипендій.

До складу комісії, під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Грицькова, увійшли представники провідних спортивних федерацій Харківщини, спортивних шкіл, фізкультурно-спортивних товариств, а також керівництво та куратори видів спорту Управління.

На розгляд комісії від обласних спортивних федерацій, ШВСМ та Інваспорту були подані кандидати на отримання стипендій. З них були відібрані 100 перспективних спортсменів області, які протягом року отримуватимуть стипендію в розмірі одного прожиткового мінімуму.

Як зазначив Євгеній Грицьков, відзначення стипендіями облдержадміністрації та міської ради спортсменів є доброю традицію на Харківщині й розпорядився проаналізувати розвиток цього направлення в інших областях України. За результатами аналізу будуть підготовлені пропозиції до змін у Положення про надання стипендій, у тому числі, за можливістю, буде переглянута фінансова сторона цієї підтримки.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації зауважив, що треба підтримувати і молоде покоління, яке в майбутньому представлятиме область на Олімпійських іграх, підготовка до яких триває що найменше п’ять-шість років. Тому була підтримана пропозиція створити штатну резервну команду Харківської області з фінансовою підтримкою для постійної роботи з підготовки до Олімпіади.

«Які б важкі часи не були, Харківська облдержадміністрація завжди опікується питаннями підтримки талановитої молоді та спортсменів. І ми будемо намагатися не тільки стипендіями, а й іншими можливими способами підтримувати наших провідних спортсменів та талановиту молодь, які дуже достойно представляють не тільки Харківську область, а й всю нашу державу за кордоном», - зазначив Євгеній Грицьков.