Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі служби Харківщини готові до роботи в умовах негоди

Усі служби Харківщини готові до роботи в умовах негоди

13-14 січня в регіоні очікується погіршення погодних умов: зниження температури та значні опади.

Готовність відповідних служб до оперативного реагування на ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов, обговорили під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 січня.

За інформацією метеорологів, починаючи з другої години 13 січня в області очікується випадіння значної кількості снігу та мокрого снігу, ожеледь. Пориви східного вітру 15 - 20 м/с. Хуртовина, снігові замети, утвориться сніговий покрив висотою 5 - 15 см. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -4...+1°С. 14 січня очікується поступове припинення опадів.

У зв’язку з імовірним налипанням мокрого снігу, яке може спричинити перебої з енергопостачанням, комунальні служби області працюватимуть у посиленому режимі, цілодобово. АК «Харківобленерго» має аварійний запас необхідних матеріалів для усунення пошкоджень на електромережах, аварійні бригади сформовані та поставлені на цілодобове чергування.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Андрія Алексєєва, до розчищення автошляхів державного значення готові залучити 341 одиницю техніки, служба має в запасі 28 тис. тонн фрикційних матеріалів та 9,5 тис. тонн технічної солі для оброблення доріг.

«На всіх проблемних ділянках у нас є чергові важкі машини. Також у нас відпрацьована багаторічна робота з ДСНС: нам завжди допомагають, у будь-який час», - зазначив Андрій Алексєєв.

Він також додав, що на автошляхах області є 23 пункти для відстою великогабаритного транспорту.

Що стосується місцевої мережі доріг, то за інформацією директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, до розчищення готові 312 одиниць техніки та 500 робітників.

«Підготовлено сіль, піщано-сольова суміш. На особливому контролі автобусні маршрути», - зауважив Ігор Турченко.

На найбільш проблемних ділянках автошляхів чергуватимуть патрулі поліції.

«По області це, передусім, Київська траса, поворот на Шарівку, поворот на Люботин, окружна дорога, напрямок на Ізюм. Усі підйоми, естакади – всюди закріплені наші екіпажі», - повідомила начальниця Управління патрульної поліції в Харківській області Альона Стрижак.

Про готовність до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій доповів начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв.

«У нас цілодобово заступає на чергування близько 120 спеціальних автомобілів та близько 70 автомобілів підвищеної прохідності. Маємо близько 60 бензопил на випадок падіння дерев та перекриття шляхів. Також у нас є 9 пересувних пунктів обігріву, які ми можемо розгорнути на трасах у разі виникнення заторів», - повідомив Олександр Волобуєв.

За інформацією директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОДА Олексія Максимова, надати важку техніку підвищеної прохідності для розчищення доріг та ліквідації надзвичайних ситуацій, у разі необхідності, також готові військові гарнізони, розташовані на території області.

У разі виникнення аварійних або надзвичайних ситуацій повідомити про них можна у цілодобові диспетчерські служби:

-  диспетчерська служба при Департаменті ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА: 705-21-53;

-  диспетчерська при Службі автомобільних доріг Харківської області: 336-77-00;

-  диспетчерська служба ДП «Дороги Харківщини»: 336-79-33;

-  ДСНС: 101, 112.