Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині урочисто нагородили найкращих спортсменів області

На Харківщині урочисто нагородили найкращих спортсменів області

Привітати переможців, підтримати їх та подякувати за успіхи на захід прийшли заступник голови Харківської ОДА Євгеній Грицьков та голова відділення НОК України в Харківській області Віктор Христоєв.

Євгеній Грицьков передав вітання від голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук.

«Навіть у цей складний рік, пов’язаний з пандемією коронавірусу, карантину та закриття багатьох змагань, харківські спортсмени змогли гідно представити Україну на різних міжнародних стартах. Хочемо побажати всім вам міцного здоров’я, успіху та миру», - сказав заступник голови Харківської ОДА.

Під час зустрічі Євгеній Грицьков нагородив за розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту харківські обласні федерації боксу, важкої атлетики, фехтування, синхронного плавання, біатлону та регбі.

Крім того, за досягнення високих спортивних результатів у 2020 році, виявлену мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України були нагороджені спортсмени:

Олімпійські види спорту:

- чемпіон Європи з греко-римської боротьби Семен Новіков;

- переможниця Кубку світу з важкої атлетики Ірина Деха;

- срібна призерка Кубку світу з важкої атлетики Каміла Конотоп;

- переможці Міжнародного турніру з фігурного катання «Budapest Trophy 2020» Олександра Назарова та Максим Нікітін;

- чемпіони Європи з академічного веслування серед юніорів Павло Болотов та Микола Олійник.

Неолімпійські види спорту:

- переможець Кубку Європи з сумо серед дорослих Олександр Вересюк;

- чемпіонка Європи з грепплінгу Катерина Степанова.

Спортсмени з обмеженими фізичними можливостями:

- Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Лейля Аджаметова;

- майстер спорту міжнародного класу з фехтування на візках Олена Федота;

- майстер спорту України з карате Олександр Черняєв.

Збірна команда області з греко-римської боротьби отримала від Харківської ОДА подарунок - оргтехніку.

Під час урочистого нагородження також були відзначені найкращі спортсмени Харківської області за підсумками листопада та грудня 2020 року, які отримали від облдержадміністрації та відділення НОК України нагороди «Спортивна зірка Слобожанщини».

Так, у листопаді найкращими спортсменами стали: чемпіони Європи з боксу серед молоді Ілля Тогобицький та Микита Горбатенко. Їх наставники Роман Черніков, Богдан Даніленко, Сергій Данильченко та Віталій Яровий стали кращими тренерами місяця.

За підсумками грудня кращими спортсменами визнані чемпіонки Європи зі спортивної гімнастики Владислава Грико та Анастасія Мотак. Їх наставники В’ячеслав Азимов та Олена Беляцька стали кращими тренерами останнього місяця 2020 року.

Від імені усіх спортсменів Харківщині керівництву області подякувала Заслужений майстер спорту України з синхронного плавання Ксенія Сидоренко.

«Навіть у цей важкий час ми відчуваємо вашу підтримку та допомогу, завдяки чому можемо гідно представляти нашу країну та наш регіон на всеукраїнських та міжнародних змаганнях», - сказала спортсменка.