Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили хід реалізації обласної програми будівництва житла учасникам АТО та ООС

У Харківській ОДА обговорили хід реалізації обласної програми будівництва житла учасникам АТО та ООС

23 грудня заступник голови Харківської ОДА Руслан Тихонченко зустрівся з представниками ГО «Спілка ветеранів АТО».

За словами Руслана Тихонченка, Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки фінансується в повному обсязі.

«Програма є однією з пріоритетних для обласної державної адміністрації, бо вирішує найважливіше соціальне питання учасників АТО та ООС – будівництво власного житла. У 2020 році засвоєно близько 15 млн грн, укладено 59 договорів на будівництво 59 квартир загальною площею 3 267,6 кв.м», - розповів заступник голови облдержадміністрації.

Руслан Тихонченко зазначив, що у 2021 році заплановано виділити з обласного бюджету 15 млн грн відповідно до затвердженої обласною радою програми. Крім того, обласна державна адміністрація планує звернутися до депутатів облради з пропозицією щодо внесення змін до програми.

Представники Громадської організації «Спілка ветеранів АТО» підкреслили важливість такої програми для захисників країни. Ветерани відзначили, що завдяки злагодженій роботі обласної державної адміністрації, Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» і громадської організації всі питання учасників програми вирішувалися якісно та оперативно.