Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Промисловці Харківщини отримають компенсацію за виплату заробітної плати працівникам під час карантину

Промисловці Харківщини отримають компенсацію за виплату заробітної плати працівникам під час карантину

Заяви на компенсацію приймаються до 21 грудня.

Допомогу промисловцям нададуть у межах ініціативи Президента України Володимира Зеленського про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які вимушено скорочують тривалість робочого часу найманих працівників через Сovid-19.

Розмір грошової допомоги може становити до 8 тис. грн на одного працівника на місяць, максимальна тривалість виплат – пів року.

Для роз’яснення щодо отримання компенсації від держави 15 грудня у Харківській обласній державній адміністрації відбулась нарада за участі начальника Управління розвитку промисловості ХОДА Володимира Міщенка, керівництва 30-ти найбільших промислових підприємств Харківської області та керівництва обласного центру зайнятості.

Керівникам підприємств пояснили механізми та форми надання одноразової допомоги. Надали практичні рекомендації щодо оформлення заяв на її отримання. Отримання компенсації від держави дозволить не звільняти людей, а перевести їх у режим скорочення робочого часу чи простою, де значна частка їх заробітної плати буде фінансуватися бюджетним коштом.