Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала «Всеукраїнська школа онлайн»

Стартувала «Всеукраїнська школа онлайн»

Платформу для дистанційного та змішаного навчання 11 грудня запустили МОН спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації.

«В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку, передусім, у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Всеукраїнська школа онлайн (ВШО) – це сучасний ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. ВШО забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відстежувати свій навчальний прогрес. А вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Наразі контент платформи розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану та щотижня він буде доповнюватися.

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» покликана стати незамінним інструментом і при звичайному режимі навчання. Діти зможуть користуватися платформою не тільки під час карантину, а й для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

«Сьогодні ви бачите першу версію платформи. Вже на початку 2021 року ми плануємо презентувати функціонал «Кабінету вчителя», де він зможе відстежувати прогрес своїх учнів і модифікувати курси спеціально для них або навіть створювати власні. Також ми вже працюємо над розробленням мобільних застосунків, щоб онлайн-навчання для дітей стало ще зручнішим та доступнішим. Ми знаємо, наскільки важлива в часи розвитку дистанційного та змішаного навчання цифрова грамотність. Тож маю сказати, що ВШО є частиною глобальної ініціативи з цифрової грамотності – «Дія.Цифрова освіта», яку Мінцифри разом з партнерами запустили цього року», – заявила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Важливо, що платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. А також для дітей, які з різних причин перебувають за кордоном та хочуть навчатися за українською державною програмою.

Фінансування проєкту здійснюється в межах видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Теги