Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обладміністрація тримає на контролі питання виплат грошової допомоги постраждалим від пожежі в Дворічанському районі

Обладміністрація тримає на контролі питання виплат грошової допомоги постраждалим від пожежі в Дворічанському районі

1 грудня перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася з жителями району, котрі не мають правовстановлювальних документів на втрачене житло.

Як пояснила Тетяна Єгорова-Луценко, всі люди, які мали документи про власність на втрачене житло, вже отримали матеріальну допомогу в повному обсязі.

«Власники 11 домоволодінь отримали по 300 тис. грн від держави. Також усі без виключення постраждалі – власники 25 домоволодінь - отримали по 20 тис. грн з обласного бюджету. Ще 1 млн грн для допомоги виділили з районного бюджету», - уточнила перша заступниця голови Харківської ОДА.

Допомогу від держави у розмірі 300 тис. грн на даний час не отримали ті постраждалі, які не мають правовстановлювальних документів на будинки.

«Керівництво обласної адміністрації тримає це питання на контролі. Ми знаємо, що в нас залишилося 14 власників домоволодінь, які на сьогодні не отримали ці кошти, оскільки, на жаль, не мають жодних документів на житло. Це дійсно проблема, і ми сьогодні шукаємо можливості її вирішити», - пояснила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона пообіцяла якнайшвидше доповісти з цього питання новій очільниці Харківської ОДА Айні Тимчук, щоб оперативно вирішити питання.

Можливе розв'язання проблеми – виділення відповідних коштів з обласного бюджету.

«Ми будемо ініціювати, щоб на найближчій сесії обласної ради було розглянуте питання надання цим людям матеріальної допомоги – у такому ж розмірі, як допомога від держави», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.