Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній інфекційній лікарні встановили 20-кубову бочку для кисню

В обласній інфекційній лікарні встановили 20-кубову бочку для кисню

Ємність безкоштовно надала фірма, яка займається постачанням кисню для лікувальних закладів Харківщини.

«Ємкість ставиться за кошти підприємства, яке постачає кисень. Вони надали її безкоштовно за тієї умови, що потім будуть її обслуговувати та заправляти киснем, -розповів заступник голови ХОДА Тарас Пастух. - Це єдине підприємство, яке постачає кисень на території Харківської області, воно обслуговує всі медичні заклади області».

Тарас Пастух зазначив, що обласна влада замовила ще додаткових 15 бочок, аби забезпечити безперебійним постачанням кисню медичні заклади на території області. Він також повідомив, що 3-кубову кисневу бочку, яка раніше була встановлена на території інфекційки, не демонтуватимуть, вона також працюватиме. 

Керівник спеціалізованого підприємства Східного регіону «Мессер Україна» Євген Кашкін зазначив, що проблеми з перемерзанням 3-кубової бочки пов’язані з тим, що вона генерувала більшу кількість кисню, ніж розраховано.

«Тому ми встановлюємо більшу ємність, яка має більші показники, вона забезпечить 4 доби безперебійного подавання кисню», - сказав Євген Кашкін.

За словами директора Харківської обласної інфекційної лікарні Павла Нартова, встановлення цієї ємності було вкрай необхідним через збільшення кількості пацієнтів, яким необхідна киснева підтримка. 

«До цього ми 3-кубову бочку заправляли 2 рази на добу, раніше - раз на 4 дні. Крім цієї 3-кубової ємкості, ще є 2 ємності на 600 л», – розповів Павло Нартов.

Директор інфекційної лікарні звернувся до жителів області із закликом дотримуватися карантинних обмежень. За його словами, наразі інфекційка заповнена на 100%.

«У нас були такі дні, що працювали 40 ШВЛів, - сказав Нартов. - Лікарня розрахована на 290 ліжок, у нас на ранок знаходяться 290 хворих. 12 пацієнтів - у реанімації. Крім цього, 26 апаратів ШВЛ працюють у звичайних відділеннях». 

Також у лікарні залучені всі 107 кисневих точок та понад 40 кисневих концентраторів.