Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До «червоної» зони увійшов ще один район Харківщини

До «червоної» зони увійшов ще один район Харківщини

З 26 жовтня, окрім міст Харків, Люботин, Богодухівського, Лозівського та Первомайського районів, максимально жорсткі карантинні обмеження діятимуть також у Золочівському районі.

Таке рішення було прийнято 23 жовтня під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Згідно з даними Харківського лабцентру, кількість захворілого населення впродовж тижня збільшилась. По області це 200 захворілих на 100 тисяч населення, у місті Харкові - 405 захворілих на 100 тисяч населення. 

«У Харкові динаміка покращилася – приріст за тиждень склав 11,1%, на минулому тижні темпи приросту були значно більшими. У районах області, на жаль, показники вищі, ніж на минулому тижні», - зазначають у лабцентрі.

За словами голови ХОДА Олексія Кучера, після того, як деякі територіальні одиниці потрапили до «червоної» зони, жителі стали відповідальніше ставитися до вимог карантину.

«Контроль посилився. Люди після того, як було оголошено, що ми знаходимося у «червоній» зоні, відповідальніше ставляться до всіх уведених карантинних заходів. Це факт», - зазначив Олексій Кучер.

У розмові з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим голова ХОДА порушив питання роботи кінотеатрів, адже коли робота цих закладів була дозволена, вони чітко виконували всі карантинні заходи. При цьому в рамках обмежень «червоної» зони роботу кінотеатрів у Харкові заборонили з 19 жовтня.

«Ми пропонуємо взяти певний часовий проміжок - на найближчий тиждень - та дозволити роботу кінотеатрів. Побачимо тенденції та динаміку, якщо ми дозволимо кінотеатрам попрацювати, і можемо наступного разу переглянути це рішення», - запропонував Олексій Кучер.

Міністр охорони здоров’я України відповів, що адаптивний карантин як раз встановлений для того, щоб знаходити баланс. Крім того, світова практика дозволяє роботу кінотеатрів під час карантину - з виконанням усіх вимог.

«Думаю, що ми дозволимо їх роботу - з урахуванням 50% наповненості. У них небагато власників, вони всі гарантують дотримання всіх правил», - сказав Максим Степанов.

Під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, окрім дозволу на роботу кінотеатрів, також вирішили дозволити проведення навчально-тренувальної роботи спортсменів області, які входять до складу національних збірних команд України з видів спорту (основний склад, резервний та з олімпійської й паралімпійської підготовки).