Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національному меморіальному комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» виповнилось 55 років

Національному меморіальному комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» виповнилось 55 років

14 жовтня голова ХОДА Олексій Кучер відвідав музей комплексу, де поспілкувався з керівництвом та колективом.

Очільник області відзначив важливість меморіального комплексу для Харківщини, адже саме з цього місця розпочалось вигнання нацистських загарбників з Харкова.

«Сьогодні ми вітали присутніх як з 55-річчям заснування цього комплексу, так і з Днем захисника України, - зазначив голова ХОДА Олексій Кучер. - Це надважливе свято, яке надає нам можливість висловити слова подяки нашим захисникам: всім військовослужбовцям, медикам, волонтерам, учасникам подій, які зараз відбуваються на Сході України.  Саме завдяки їм у нас є можливість зараз тут бути присутніми. У цей день ми згадуємо загиблих захисників України та висловлюємо співчуття їх рідним та близьким».

За словами генерального директора меморіального комплексу Володимира Гаврюшенка, зараз заклад уже є не стільки музеєм історії Другої світової війни, а військово-історичним музеєм Слобожанщини періоду сучасної історії.

«Сьогодні ми - заклад, який пройшов шлях від пам’ятного місця до національного закладу, який, у першу чергу, бачить свої обов’язки в тому, щоб опікуватись національно-патріотичним вихованням покоління, що підростає», - зазначив Володимир Гаврюшенко.

Генеральний директор розповів, що на даний час у музеї створено окрему експозицію з історією військових подій на Сході України, а в майбутньому планують втілити ще й інші проєкти.