Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об'єднаймося, тоді точно переможемо COVID. Олексій Кучер

Об'єднаймося, тоді точно переможемо COVID. Олексій Кучер

Голова ХОДА нагадав населенню про необхідність дотримуватись карантинних обмежень – носити маски, зберігати соціальну дистанцію, а також уникати скупчень людей.

Олексій Кучер зазначив, що на базі ХОДА відбулась нарада з медиками та науковцями, під час якої обговорили питання щодо боротьби з COVID-19 на території Харківської області.

«У першу чергу, хочу звернутися до всіх жителів, усіх харків’ян. Об’єднаймося, і точно ми переможемо ковід. Це дуже важливо. Ми досягли тієї точки, коли кожен житель повинен розуміти, що від нього залежить розповсюдження інфекції», - сказав Олексій Кучер.

Голова ХОДА зазначив, що зараз вирішується питання не лише збільшення ліжкового фонду області для захворілих на ковід, а й збільшення кількості самих лікарень, які працюють з пацієнтами з ковідною інфекцією.

«Це дві залізничні лікарні та офтальмологічний корпус обласної лікарні. Якщо ми запустимо дві залізничні лікарні, то це від 600 до 800 ліжок, в обласній лікарні дуже скоро з’явиться 60 ліжок, усього там ми повинні розгорнути до 200 ліжок», - зазначив Олексій Кучер.

За його інформацією, основною проблемою наразі залишається відсутність медичного персоналу, вирішенням якої може стати залучення лікарів-інтернів до роботи з ковід-хворими. 

«Перше питання, яке ми обговорювали, – залучення лікарів-інтернів. На правильній нормативно-врегульованій основі. Це питання у найближчі два дні буде вирішено, - повідомив Олексій Кучер. - Медичні працівники повідомили, що близько 70 інтернів можуть найближчим часом прийти, щоб допомагати лікарям. Далі питання буде вирішуватися, змінюючи плани навчання».

Очільник області зазначив, що найближчим часом коштом обласного бюджету для медичних закладів, які приймають пацієнтів, хворих на COVID-19, буде закуплено 300 концентраторів кисню та близько 20 ШВЛ-апаратів.