Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Темпи зростання захворюваності на COVID-19 у Харківській області збільшуються щотижня

Темпи зростання захворюваності на COVID-19 у Харківській області збільшуються щотижня

Ситуацію з поширенням інфекції розглянули під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 9 жовтня.

На початку засідання голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що ситуація з коронавірусною хворобою в області критична, лікарні переповнені, а кількість захворілих збільшується.

Про невідкладні заходи, які були проведені за останні дні, повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух. Він проінформував, що протягом трьох днів для прийому хворих на коронавірус відкриють додаткову лікарню - Ізюмську ЦМЛ. Крім того, планують збільшити кількість ліжок у тих медзакладах, які вже приймають хворих. Також зараз розглядають можливість залучити відомчі лікарні, наприклад, лікувальні заклади «Укрзалізниці». З відповідною пропозицією ХОДА звернулася до керівництва держави. Таке рішення дозволить відкрити 700-800 додаткових ліжок. Триває й робота із забезпечення закладів обладнанням та киснем.

«Уже підготовлено зміни до обласного бюджету на сесію, яка має відбутися 15 жовтня, щодо виділення додаткових коштів на придбання кисневих концентратів та апаратів ШВЛ. Також розглядається постанова КМУ, де повинні бути виділені додаткові кошти кожній області для проведення кисню та закупівлі апаратів ШВЛ. Протягом найближчих днів кошти надійдуть в область», - повідомив Тарас Пастух.

Директорка ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Любов Махота заявила, що епідеміологічна ситуація із захворюваністю на СOVID-19 продовжує загострюватися.

«Зберігається тенденція до зростання. За останні два тижні лабораторно підтверджено 6 тис. 849 випадків, це складає 257,48 на 100 тис. населення. Темп приросту показників за останній тиждень склав 21%. Інтенсивність епідпроцесу також зростає як у місті Харкові, так і в районах області. За критерієм епідеміологічної небезпеки більшість адміністративних територій області відповідає на сьогодні помаранчевому рівню. Показників, що відповідають критеріям червоної лінії безпеки, на території Харківської області поки що не досягнуто», - надала інформацію Любов Махота.

За її даними, серед жителів міста Харкова останні два тижні зареєстровано 5 тис. 206 випадків, і це складає 76% від усіх зареєстрованих за цей період. Показник на 100 тис. населення складає 364.

Любов Махота відзначила, що з початку навчального року серед учнів навчальних закладів, які відвідували заняття, зареєстровано 117 випадків захворювання на COVID-19. На дистанційне навчання перевели 4687 учнів. Зараз на самоізоляції перебувають 2295 учнів. Важкого перебігу та летальних випадків серед дітей, на щастя, немає. Також захворіли 123 вчителі, 3 з яких померли: 2 - у Зміївському районі та 1 - у м. Харкові.

В області постійно збільшують кількість тестувань на коронавірус. За останній тиждень методом ПЛР проведено 11,5 тис. досліджень  - у середньому це 1654 дослідження на добу.