Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми вже навіть не в «червоній», а в «чорній» зоні. Олексій Кучер

Ми вже навіть не в «червоній», а в «чорній» зоні. Олексій Кучер

Голова ХОДА назвав критичною ситуацію із заповненням ліжок у лікарнях, які приймають хворих на COVID-19.

В останні тижні Харківська область за рівнем захворюваності на COVID-19 стабільно знаходиться в переліку антилідерів в Україні. Цього тижня кількість захворілих за добу двічі перевищувала 600 осіб, а в один день сягнула майже 700.

«Зараз за показниками ми знаходимося в «помаранчевій» зоні карантину, але реально ми навіть не в «червоній» зоні, а вже в «чорній», - наголосив голова ХОДА Олексій Кучер. – Адже заповненість ліжок насправді зараз є 100-відсотковою. Для того, щоб формально перейти в «червону» зону, нам 5 днів поспіль потрібно мати заповненість ліжок 75%. На сьогодні формально їх заповненість 70%. Але насправді до цієї кількості рахуються ліжка, які знаходяться в дитячих відділеннях, – це близько 500 ліжок, з яких зараз заповнені 11, та в пологовому будинку, де зі 110 ліжок заповнені 9.  У результаті ми маємо таку цифру незаповнених ліжок, яка дозволяє на сьогодні залишатися ще в «помаранчевій» зоні. Але при цьому щодня по області госпіталізуються від 60 до 90 осіб, і щоб нам розмістити цих людей, необхідно таку ж кількість і виписати, тому що вільних ліжок уже немає. Тож ситуація є критичною».

Керівник ХОДА повідомив, що низка рішень, потрібних для виходу з критичної ситуації, була прийнята на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулось 9 жовтня.

«Найближчим часом ми відкриємо додатково 320 ліжок. Ці ліжка – у місті Харкові та області. Також будуть закуплені додаткові кисневі концентратори», - відзначив очільник області.

Він також повідомив, що правоохоронні та контролювальні органи отримали настанову посилити контроль за дотриманням карантинних заходів у регіоні. Олексій Кучер вчергове звернувся й до жителів області.

«Нам необхідно піклуватись у першу чергу про своїх батьків. У цій ситуації все залежить від кожного з нас. Будь ласка, виконуйте вимоги карантинних обмежень та не беріть участь у масових заходах», - закликав голова ХОДА.