Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погорільці з Дворічанського району отримають по 20 тис. грн з обласного бюджету

Погорільці з Дворічанського району отримають по 20 тис. грн з обласного бюджету

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Керівник області відзначив, що всі необхідні документи для отримання людьми матеріальної допомоги від Уряду України, вже знаходяться на розгляді в Києві.

«У Дворічанському районі під час лісової пожежі згоріло 22 домоволодіння. Зараз людям виділяється по 20 тисяч гривень з обласного бюджету. Крім того, всі документи, які необхідні були для державної комісії, передані в місто Київ. Ми чекаємо ще на ті виплати, які були заявлені, - приблизно по 300 тис. грн на домоволодіння. Рішення щодо них поки що не прийнято, - повідомив Олексій Кучер. - Ми декілька разів пересилали додаткові документи, які запитували урядовці. Ситуація ускладнюється тим, що в багатьох людей відсутні правовстановлюючі документи на домоволодіння, що є підтвердженням права власності».

Голова ХОДА також наголосив, що цього року в регіоні склалася кричуща ситуація в плані пожежної небезпеки.

«З початку року на території Харківської області виникло 7049 пожеж, з яких 1435 виникли в житловому секторі та 5180 – в екосистемах. На пожежах загинуло 90 осіб, з них одна дитина. Травмовано 62 особи, з них 6 дітей, прямі збитки - 92 мільйони. 228 пожеж виникло в лісовому фонді. Площа пожеж склала 557 га», - навів дані Олексій Кучер.

Питання попередження та протидії пожежам розглянули на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 9 жовтня.