Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

225 курсантів Кадетського корпусу отримали погони військового навчального закладу

225 курсантів Кадетського корпусу отримали погони військового навчального закладу

9 жовтня відбулися урочистості з нагоди складання присяги кадетами набору 2020 року у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус».

Цього дня навчання розпочинають 225 кадетів з 20 областей України, серед них - учні 7, 8, 9 та 10 класів.

Від імені керівника області Олексія Кучера курсантів та їхніх батьків привітав заступник голови ХОДА Євгеній Грицьков.

«Шановні кадети, сьогодні у вашому житті відбувається дуже важлива подія - посвята у кадети. Від голови ХОДА хочу привітати вас з цією приємною подією та побажати вам  миру, добра і здоров’я! Слава Україні!», - сказав Євгеній Грицьков.

Також заступник голови ХОДА вручив почесні грамоти обласної адміністрації кращим викладачам військового закладу.

Начальник Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» Олексій Середа привітав курсантів.

«Сьогодні ви вступили до хорошої сім’ї, сім’ї, де кожен поважає один одного та проявляє турботу. Ми маємо хороший педагогічний колектив, маємо хороших випускників - близько 70% з них надалі надягають погони військових. Ми також маємо значні результати в спорті. Впевнений, що кожен з кадетів, який сьогодні складе присягу, також внесе свою частинку здобутків у загальну скарбничку Кадетського корпусу», - зазначив Олексій Середа.

Довідка. Державну гімназію-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» було засновано у 2013 році. У 2020 році тут навчається 572 кадети. Вперше у 2019 році гімназія здійснила набір дівчат. Наразі в гімназії-інтернаті функціонують 19 класів, працює 12 гуртків і секцій: військово-патріотичного напрямку та бойових мистецтв, легкої атлетики, вокалу, гри на духових музичних інструментах.