Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячий садочок в Осколі потребує завершення ремонту

Дитячий садочок в Осколі потребує завершення ремонту

Заступник голови ХОДА Руслан Тихонченко під час візиту на Ізюмщину ознайомився з планом робіт щодо капітального ремонту приміщення дитячого садка.

Як розповіла директорка Оскільського ліцею Наталія Загоруйко, будівля, в яку планували перевести дошкільний навчальний заклад, декілька років ремонтувалася як коштом держави, так і іноземних партнерів. Наразі тут зроблено все, окрім внутрішніх робіт, але з 2017 року фінансування робіт припинилося. Для завершення ремонту, закупівлі необхідного обладнання та впорядкування території потрібно понад 9 млн грн.

«Завершення ремонту садочку в Осколі - це нагальна проблема, її рішення вимагають місцеві жителі вже не один рік. Наразі ми розглядаємо різні варіанти продовження фінансування ремонту», - сказав Руслан Тихонченко.

За словами Наталії Загоруйко, нині дитячий садочок працює в старому приміщенні, де можуть знаходитись лише дві групи.

«Зараз у садочку виховуються 42 дитини, групи перевантажені, у черзі - ще 30 дітей, яких потрібно розмістити у дві групи. Наприклад, групи для найменших дітей - від 1 до 3 років - взагалі немає. Тому батьки не мають змогу піти на роботу - вимушені сидіти з дітьми, - говорить директорка Оскільського ліцею. - Відкрити нове приміщення для дошкільнят - це наша мрія. Приміщення дитсадочка знаходиться поруч з ліцеєм, і ми отримаємо цілий дитячий комплекс».

Також місцева влада планує за власні кошти переобладнати будівлю звільненого дитячого садку під адміністративне приміщення ЦНАПу Оскільської ОТГ.