Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Мистецтво Слобожанщини» презентує проєкт, присвячений дітям та молоді, які потребують паліативної допомоги

«Мистецтво Слобожанщини» презентує проєкт, присвячений дітям та молоді, які потребують паліативної допомоги

З 1 по 17 жовтня в галереї буде експонуватися фотовиставка «Невидимі».

Тут представлені фотографії з дітьми, що мають особливості розвитку та проходять паліативне лікування, і родинами, які їх виховують. На роботах, представлених в експозиції, зображені щасливі моменти родинного життя героїв виставки. Фотографії наповнені відчуттям душевної теплоти і любові - того, що здатне побороти всі труднощі і негаразди.

Паліативна допомога – це вид медичної допомоги, яка спрямована на поліпшення якості життя пацієнтів (дорослих і дітей) і їх сімей, які стикаються з проблемами в зв'язку з небезпечними для життя захворюваннями. Це комплексний підхід, спрямований на зняття симптомів, що погіршують якість життя хворого. Він містить діагностику, лікування, а також психологічну, соціальну, культурну і духовну допомогу. При правильному проведенні паліативна допомога дозволяє запобігти і полегшити страждання.

Не дивлячись на те, що в усьому світі, у тому числі в Україні є багато людей, які потребують паліативної допомоги, отримує її лише невеликий відсоток.  Причиною цього є не завжди безкоштовні послуги з надання паліативної допомоги, обмеження доступу до необхідних препаратів та їх постійна нестача, непідготовленість медичних закладів для надання своєчасної та якісної допомоги, відсутність програм розвитку паліативної допомоги на міському, регіональному та державному рівнях. Також допомога необхідна не тільки хворим, але їх родинам.

Основна мета виставки - привернути увагу суспільства до проблем дітей та молоді, які потребують паліативної допомоги, та підтримка родин, які виховують дітей з особливостями розвитку.

Ще одною важливою метою виставки є допомога Поліні (9 років) з синдромом м'язової атрофії, якій необхідна операція по виправленню хребта. Детальна інформація – тут.