Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину прибули 16 з 20 сімей загиблих курсантів

На Харківщину прибули 16 з 20 сімей загиблих курсантів

Про це повідомив голова ХОДА Олексій Кучер під час брифінгу.

На початку він відзначив, що тільки-но поспілкувався з єдиним курсантом, який вижив та на даний час знаходиться у військовому госпіталі.

«Він іде на поправку, як і повідомлялось, фахівці працюють. Певний час після виписки необхідно буде проходити реабілітацію, - зазначив Олексій Кучер. – Сьогодні він повідомив певні обставини, які допомогли зберегти йому життя: його накрило фюзеляжем, і вогонь не дістався до нього, тож він прийшов до тями та зміг покинути ту частину літака, яка палала у вогні». 

За словами начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарда Хорошуна, з постраждалим працює низка лікарів, аби якнайшвидше допомогти йому оговтатись від трагедії.

«Добу постраждалий провів з позитивною динамікою. Стан його на зараз розцінюється як середнього ступеня важкості, але з тенденцією до покращення. Температури немає, гемодинамічні показники в нормі, показники крові та інші - в нормі, - повідомив журналістам Едуард Хорошун. - Сьогодні зробили перев'язку, рани загоюються первинним натягом. Доповнень до лікування не потребує. Медикаментів та фахового рівня лікарів вистачає для успішного лікування постраждалого».

Голова обласної державної адміністрації Олексій Кучер зазначив, що на Харківщину продовжують прибувати родичі загиблих у авіакатастрофі Ан-26, з усіма ними налагоджено контакт. Відповідальність за розміщення, супровід та харчування родичів на себе взяло керівництво вишу.

«Встановлено контакти з 20 сім’ями. З 16-ма сім'ями проведено зустрічі. Ще 4 - на телефонному контакті. Організовано розміщення, харчування, транспорт та супровід для всіх, а також медична та психологічна допомога», - сказав Олексій Кучер.

Він повідомив, що лише 6 родин розмістилися в запропонованому готелі. 

Очільник області зазначив, що зараз вже визначено осіб, ДНК яких буде використано для експертизи зі встановлення осіб загиблих.

«Виходячи з мого спілкування з органами досудового розслідування, вже завтра розпочнеться відбір зразків. Експертиза за всіма 25 особами буде проводитись у Харкові. На це потрібно буде 2-3 тижні», - розповів Олексій Кучер.

Теги