Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бійці ДСНС Харківської області цього року врятували 120 життів. Олексій Кучер

Бійці ДСНС Харківської області цього року врятували 120 життів. Олексій Кучер

Голова ХОДА привітав рятувальників Харківщини з професійним святом.

17 вересня очільник облдержадміністрації відвідав Головне управління ДСНС у Харківській області, поспілкувався зі співробітниками служби та вручив почесні відзнаки ХОДА заслуженим рятівникам. 

«Рятувальник – це звучить гордо. Я щиро вітаю вас з вашим професійним святом, хочу, в першу чергу, побажати здоров’я. У вашій професії це особливо важливо», - сказав Олексій Кучер.

Він зауважив, що з початку цього року в області відбулося 5 надзвичайних ситуацій та більш ніж 6000 пожеж.

«Ліквідуючи їх, ви врятували понад 120 людських життів, серед них – життя дітей. Коли я перечитував цю статистику, я себе впіймав на думці: якщо хтось врятує хоча б одне людське життя – це вже варте визнання. А те, що ви робите кожного дня, ризикуючи своїм здоров’ям, ризикуючи власним життям, – це заслуговує надзвичайно глибокої поваги та вдячності», - підкреслив Олексій Кучер.

Він запевнив рятувальників у тому, що вони мають повну підтримку обласної адміністрації.

«Найближчим часом ми виділяємо кошти, щоб ви придбали костюми та інші необхідні речі», - повідомив голова ХОДА.

Начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв зазначив, що покращення матеріальної бази служби є дуже нагальним.

«Дякую вам за добрі слова та підтримку. Вперше за останні 15 років така увага обласної державної адміністрації до нашого гарнізону. Допомога в придбанні матеріальних ресурсів дозволить нам оперативніше і якісніше виконувати завдання. Будьте впевнені, що ми і надалі рятуватимемо людей, будемо ліквідувати надзвичайні ситуації. Ми і морально, і фізично до цього готові. А завдяки увазі держави маємо і матеріальну підтримку», -  сказав Олександр Волобуєв.