Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олексій Кучер подякував Цивільному повітряному патрулю за допомогу у виявленні осередків пожеж на Харківщині

Олексій Кучер подякував Цивільному повітряному патрулю за допомогу у виявленні осередків пожеж на Харківщині

Керівник області відзначив, що до гасіння вогню та ліквідації наслідків ЧС у регіоні була залучена величезна кількість волонтерів.

«Не перелічити всіх добровольців, які власноруч гасили вогонь у лісах у всіх районах. Просто взяли й приїхали на допомогу, бо не могли залишитися осторонь біди. Волонтери й нині продовжують допомагати постраждалим – речами, предметами особистої гігієни, харчами, ліками. І, що найголовніше, – підтримують морально й психологічно», - зазначив Олексій Кучер.

Зокрема, він подякував ГО «Цивільний повітряний патруль», завдяки інформації від якої рятувальники ДСНС змогли оперативно локалізовувати джерела нових загорянь у Чугуївському районі.

«Завдяки команді Цивільного повітряного патруля, яка здійснила обліт над територією, що зайнялася поблизу Башкирівки Чугуївського району, було оперативно встановлено масштаб загорянь, а також виявлено поблизу інші осередки. Протягом декількох днів команда продовжувала повітряний контроль над територією. Також уже декілька років льотчики патруля рятують життя людей завдяки вчасному доставленню травмованих, переважно діток, до лікарень»,  - повідомив голова ХОДА.

За словами представників Цивільного повітряного патруля, їх техніка була залучена до виявлення осередків пожежі у Чугуївському районі з 2 вересня. Разом із представниками організації у патрулюванні взяв участь заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

«Після того, як ми оцінили масштаби пожежі, одразу в режимі онлайн всю інформацію прямо з борту літака передали керівництву ДСНС області з метою координації заходів з ліквідації пожежі», - розповів голова ГО «Цивільний повітряний патруль» Юрій Покусай.

Він також зазначив, що завдяки повітряному патрулюванню вдалось вчасно виявити нове джерело загоряння - за 5 км від локалізованої пожежі. Це дозволило вчасно зупинити вогонь.