Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пожежу в Дворічанському районі визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня

Пожежу в Дворічанському районі визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня

Таке рішення прийняла на своєму засіданні регіональна комісія з питань ТЕБ та НС.

Про це повідомив у ефірі «Суспільного» голова ХОДА Олексій Кучер.

«Ми терміново провели засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Було прийнято дуже важливе рішення – надзвичайна ситуація у Дворічанському районі була визнана НС регіонального рівня. Це означає, попередньо, що після того, як буде встановлений розмір збитків, ми зможемо отримати з державного бюджету гроші для компенсації людям, у тому числі й втраченого майна», - пояснив голова ХОДА.

Керівник області відзначив, що на місці події цілодобово працює штаб, до складу якого увійшли представники місцевої влади та самоврядування, ДСНС та інших структур, залучених до ліквідації лиха. Зараз штаб активно працює над встановленням обсягів збитків та підготовкою необхідних документів для того, щоб люди якомога швидше отримали компенсації.

«З 22 домоволодінь, які постраждали в Гороб’ївці, на даний час ми відібрали в людей 16 заяв. Зараз складаються акти, прописується майно, яке було пошкоджено. Ще 6 людей поки що не з'явилися. Селищний голова взяв на себе обов’язок забезпечити їх присутність», - розповів Олексій Кучер.

За його інформацією, житло для тимчасового розміщення всіх постраждалих готове. Їх можуть розмістити в гуртожитку Дворічанського ліцею, який до цього готували, як можливе місце обсервації. Проте поки що всі люди, чиї будинки згоріли, відмовились селитися в гуртожиток та розмістилися в родичів і друзів. Також зараз вирішується питання надання гуманітарної допомоги постраждалим. Першочергові соцпакети всі, хто цього потребував, отримали. Тепер у людей збирають інформацію про подальші потреби, до забезпечення допомоги долучилося Міністерство соцполітики України.

«На місці працює штаб. Ми повідомляємо людям: з будь-якими питаннями можна звертатися, потужностей достатньо, щоб їх вирішити», - запевнив голова ХОДА.