Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває ліквідація пожежі на Харківщині

Триває ліквідація пожежі на Харківщині

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль та перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький вилетіли в область для координації сил та засобів, залучених до ліквідації НС.

Вони здійснять повітряний моніторинг районів, які найбільше постраждали від пожеж, а також проведуть нараду оперативного штабу.

Дворічанський район

2 вересня о 12:54 поблизу с. Гороб’ївки Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Близько 15 год. через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків пожежа поширилась у напрямку населених пунктів Гороб’ївка та Гряниківка. Внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки, відселено 33 особи та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 особа.

Загальна площа, пройдена вогнем, орієнтовно складає 500 га, з них 100 га верхової пожежі. 

Наразі осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Гряниківка ліквідовано, продовжується гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га. До гасіння залучено 395 осіб та 61 одиниця техніки, з них від ДСНС - 215 рятувальників та 49 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежні літаки та 1 вертоліт. Координацію робіт з гасіння пожежі на місці здійснює штаб.

Чугуївська міськрада

2 вересня о 12:13 до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради на території Новомосковського лісництва виникла пожежа в лісовому масиві. О 20:06 пожежу локалізовано на площі близько 30 га. Жертв та постраждалих немає. Наразі відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини в середині контрольованого периметра.

До гасіння залучено 211 осіб та 19 одиниць техніки, з них від ДСНС - 24 рятувальники та 5 одиниць техніки.