Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оперативна інформація щодо пожеж на Харківщині

Оперативна інформація щодо пожеж на Харківщині

Повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Дворічанський район

2 вересня до ДСНС надійшла інформація, що на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 500 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев та на житловий сектор с. Горобівки, що межує з лісом. Унаслідок пожежі знищено 20 житлових будинків та 1 чоловік звернувся до лікарні з попереднім діагнозом «отруєння чадним газом».

Для евакуації населення залучено автобус. На місці пожежі евакуйовано 52 особи (40 - с.Горобівки та 12 - с.Гряниківки). Розміщення евакуйованих людей планується на базі поліклініки та ліцею смт Дворічна.

Від Головного управління ДСНС у Харківській області залучено 13 одиниць техніки та 80 чоловік особового складу. Додатково сформовано зведений загін у складі 20 відділень на автоцистернах, які спрямовуються до місця події. Також залучено 2 пожежні потяги, пожежний літак АН-32П та 5 одиниць техніки лісгоспу та 50 чоловік особового складу.   

Чугуївська міськрада

2 вересня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради на території Новомосковського лісогосподарства виникло загоряння лісової підстилки на площі близько 10 га.

Загрози населеним пунктам немає.

Станом на 21:00 пожежу поблизу с. Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради на території Новомосковського лісогосподарства локалізовано.

Від Головного управління ДСНС України у Харківській області залучені 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки, з яких 2 - з міста Чугуєва та 5 - з міста Харкова. Крім того, до гасіння пожежі залучено гелікоптер МІ-8.