Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Руслан Тихонченко відвідав школи, які відремонтували до 1 вересня

Руслан Тихонченко відвідав школи, які відремонтували до 1 вересня

Відновлювальні роботи в закладах виконували в рамках програми Президента «Велике будівництво».

У капітально відремонтованій будівлі розпочали навчальний рік учні Краснопавлівського ліцею (Лозівський район). Ремонті роботи розпочалися тут ще у 2017 році, коли заклад став опорним, - і затягнулися на три роки. Завершити реалізацію проєкту вдалося завдяки програмі «Велике будівництво». У підсумку в закладі утеплили фасад, замінили систему опалення, встановили тепловий пункт, замінили вікна, виконали внутрішнє оздоблення. Більш того, проєкт, за яким було розпочато роботи, довелося коригувати, оскільки в ньому не передбачили низку дуже важливих моментів. Серед них – облаштування туалетних кімнат для дітей з інклюзивними потребами, встановлення автоматизованої системи протипожежної безпеки тощо. 

Також Руслан Тихонченко відвідав Зміївський ліцей №1. Роботи з його реконструкції також розпочалися ще у 2017 році. Завершити ремонт планували протягом двох років, але роботи затяглися. Крім того, виявилося, що цей проєкт також мав певні недоліки, у наслідок чого, наприклад, почала протікати вже нова покрівля. Тож на початку 2020 року виникла потреба в коригуванні проєкту та виділенні додаткових коштів. Вирішити проблемні питання та продовжити реконструкцію вдалося завдяки програмі «Велике будівництво». В цьому році на об’єкті переважно проводилися роботи з облаштування внутрішніх приміщень - коридорів, підлоги усіх поверхів, також були замінені всі двері, електромережа та система опалення.

До 1 вересня будівельники виконали всі заплановані роботи. В наступному році в закладі планують виконати також ремонт їдальні та актової зали.

Крім того, заступник голови ХОДА ознайомився з ходом будівельних робіт у Наталинській школі Красноградського району. До початку навчального року тут завершили ремонт наявної будівлі: виконано утеплення фасаду та капітальний ремонт внутрішніх приміщень, заміна внутрішніх мереж, системи опалення, електромереж тощо. Наразі тривають роботи над будівництвом нового корпусу школи, в якому розташують 4 класні кімнати та актову залу на 120 місць.