Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вдвічі збільшили обсяг тестування на COVID-19

На Харківщині вдвічі збільшили обсяг тестування на COVID-19

Про це під час брифінгу 27 серпня розповіла перша заступниця голови ХОДА Тетяна Єгорова-Луценко.

За її словами, за минулий тиждень у Харківській області провели 7828 ПЛР-тестувань у порівнянні з минулим показником – 3387 ПЛР-тестувань.

«Так, є негативна динаміка, бо збільшується кількість захворілих, але позитивна динаміка в тому, що збільшена кількість тестувань дає нам можливість виявляти захворювання на початкових стадіях», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Щодо кількості хворих, які знаходяться на лікуванні в Харківській обласній клінічній лікарні, то, за інформацією першої заступниці керівника області, станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні - 234 хворих, 196 з яких мають підтверджений діагноз коронавірусної інфекції. У відділенні реанімації - 12 хворих, 1 з них - на апараті ШВЛ.

«Інфекційка зараз приймає всіх пацієнтів, працює як приймальне відділення чи «сортувальний центр», який проводить вже на місці заходи, що пов’язані з виявленням коронавірусу, - відзначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Ми також розглядаємо можливість зміни маршруту пацієнта, щоб «швидка» одразу відвозила пацієнта в лікарню за напрямком супутніх хвороб».

Перша заступниця голови ХОДА розповіла, що Харківщина активно готується до відкриття другої хвилі лікарень та збільшення кількості тестувань до 2000 - 2500 на добу (зараз у середньому проводять 1100 - 1500 ПЛР-тестів).

«Сьогодні прийнято рішення готуватися активно до відкриття лікарень другої хвилі. Це обласна клінічна, обласна травматологічна та міські 18-а й 25-а лікарні. Разом це додатково 555 ліжок і 30 ліжок інтенсивної терапії, - зазначила перша заступниця голови ХОДА. - Сьогодні критичної необхідності відкривати другу хвилю немає, але всі лікарні готуються. Наближається 1 вересня, розпочнеться навчальний період, і ми вважаємо за необхідне, щоб всі лікарні другої хвилі були підготовлені повністю».

Теги